Logo Muhasebe Kodları

15 Şubat 2020

Logo Muhasebe Kodları

Logo Muhasebe Kodları

Aslında tüm ERP programlarının kullanılma amacı muhasebe departmanında çalışan kişilerin işini kolaylaştırmaktır. Eğer gerekli ayarlamalar yapılırsa, kullanıcı ön modüllerden (fatura,banka,vb.) ilgili fişleri işler ve kullanılan ERP programı, daha öncesinde tanımlanmış olan muhasebe kodları otomatik olarak arka tarafta gelir. Bu durum kullanıcıların işlerini kolaylaştırmakla birlikte zamandan tasarruf ettiriyor ve personel verimliliğini arttırıyor.

Logo ERP Programında Muhasebe Kodları Nasıl Tanımlanır?

1.Muhasebe kodları, muhasebe bağlantı kodlarından tanımlanabilir. 

Muhasebe Bağlantı Kodlarının Erişim Ağacındaki Yeri :
  • Tiger 3 : Genel muhasebe + ana kayıtlar +muhasebe bağlantı kodları
  • Go 3 : Muhasebe işlemleri + muhasebeleştirme işlemleri + muhasebe bağlantı kodları

2.Muhasebe kodları, kartların içerisinden tanımlanabilir.

Muhasebe kodları kart içerisinden tanımlanabilir; ilgili kartın içerisine değiştir diyerek girilir, kart içerisinde muhasebe kodları sekmesi varsa ona tıklanır yahut kart üzerinde sağ tıklanarak muhasebe kodları seçeneği tıklanır ve açılan pencere içerisinde ilgili kutucuklar doldurulur.

3.Önceki iki adım yapıldıktan sonra muhasebe kodları, otomatik olarak gelmesi isteniyorsa bir işlem daha yapılması gerekiyor; parametre ekranında tüm modüller içerisinde boş muhasebe kodlarını otomatik doldur seçeneğini evet yapıp kaydetmek gerekiyor. 

Parametre Ekranının Erişim Ağacındaki Yeri :
  • Tiger 3 : Ticari sistem yönetimi + tanımlar
  • Go 3 : Diğer işlemler + çalışma bilgileri

Gerekli ayarlar yapıldıysa (kartların içerisinde muhasebe kodları tanımlandıysa ve parametrik ayar yapıldıysa) fiş üzerine sağ tıklanıldığında ilgili muhasebe kodlarının otomatik olarak geldiği görülür.