Logo-Veritabanı Hatası

25 Şubat 2020

Logo-Veritabanı Hatası

Logo Uygulamanın Sürümüyle Veritabanının Sürümü Farklı Hatası Nedir?

Logo Yazılım ortalama her altı haftada bir yeni versiyon çıkartır. Bu versiyonlarda yeni geliştirmeler yapar ve önceki versiyonlarda çıkan hataları düzeltir. Yeni geliştirmeler sırasında veritabanına yeni kolonlar yahut yeni tablolar eklenir.

Kurulum işlemi bitince Logo’nun exe dosyası sürümü yükselirken veritabanı sürümü önceki versiyonda kaldığı için program Logo  uygulamanın sürümüyle veritabanının sürümü farklı lütfen sistem işletmeninden tabloları sürüme göre güncelleyiniz hatası verir ve doğal olarak açılmaz. Bu hatayı aşabilmek adına yapılması gereken basit bir işlem vardır. Bu işlem yapıldıktan sonra program otomatik olarak yeni versiyonda veritabanı üzerindeki yapılan değişiklikleri uygular.

Logo Uygulamanın Sürümüyle Veritabanının Sürümü Farklı Hatası Çözümü :

Logo Uygulamanın sürümüyle veritabanının sürümü farklı hatasının çözümü için Logo ERP ürünlerinde Tiger 3 sys ve Go 3 sys, insan kaynakları ürünlerinde Bordro Plus sys açılır. Logo sistem işletmenine ulaşabilmek için masa üstündeki Logo simgesi üzerinde sağ tıklayıp açılan menü içerisinde dosya konumunu aç seçeneğine tıklanır.

Eğer the system is out of memory or resources hatası alırsanız yani kısaca Logo out of memory hatası , sistem işletmeni üzerine sağ tıklayıp açılan menü içerisinden yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklanmalıdır.

1.Logo sistem işletmeni açılır ve kullanıcı bilgileri girilir ve böylelikle Logo uygulamanın sürümüyle veritabanının sürümü farklı hatasının çözümü için ilk adım atılmış olunur.

2.Gelen ekranda sol üstte bulunan menü içerisinde yönetim sekmesine tıklanır.

3.Açılan pencere içerisinde şu ana kadar açılan firmalar listelenir. Burada yapılması gereken herhangi bir firma üzerine sağ tıklayıp açılan menü içerisinde Logo tabloları sürüme göre güncelle yahut toplu firma güncelle seçeneğine tıklanır. Bu işleme Logo sistem işletmeni tablo güncelleme işlemi de denilebilir.

Yukarıdaki ekranda firmanın versiyon bilgisi 2.52.00 olduğunu görüyoruz bu veritabanı bilgisidir. Veritabanı 2.52 versiyonunda ancak uygulamanın (LMAINENG2.exe) versiyonu farklı. Uygulamanın versiyonunu görebilmek için Logo dizinine gidilir (Logo’nun kurulu olduğu klasör). Klasör içerisinde LMAINENG2.exe dosyasını bulduktan sonra üzerine sağ tıklayıp özellikler seçeneğine tıklanır.

İki görsele bakıldığında; veritabanı versiyonu 2.52 ancak uygulamanın sürümü 2.51 olduğu için programa giriş yapılırken Logo uygulamanın sürümüyle veritabanının sürümü farklı uyarısı alınıyor.

Bu durumda uygulamanın versiyonunu yükseltmek gerekir yahut veritabanını geri çekmek gerekir ancak biz (Logo Sistem Uzmanları) versiyonu geri çekmeyi asla ve asla önermiyoruz. Buraya kadar anlatılanlar yapılırsa Logo uygulamanın sürümüyle veritabanının sürümü farklı uyarısı alınmaz ve programda çalışmaya başlanabilir.

Logo Versiyon Bilgileri Hangi Tabloda Tutulur?

Logo veritabanı içerisinde versiyon bilgisi L_CAPISIGN tablosunun VERS_ kolonunda tutulur.